Terapija masažom


_MG_0792_3_4_5_6_7_fused

Terapija masažom je jedna od najstarijih metoda lečenja, smatra se da se koristi već 5.000 godina. Koreni potiču od istočno kineske kulture koja je koristila masažu za ublažavanje bola nastalog od teškog i fizičkog posla. Ljudski organizam funkcioniše tako što su svi njegovi sastavni delovi medjusobno povezani, a povezuje ih nervni sistem. Masažom preko kože delujemo na nervni sistem, telesne tećnosti, kosti, mišiće, čula, organe, tj.na organizam kao celinu. Masaža širi krvne sudove, poboljšava ishranu celiju, ubrzava metabolizam, pospešuje izbacivanje štetnih metaboličkih produkata iz organizma, smanjuje bol…

CELULIT: Glavni cilj anticelulit masaže je rastresanje kože i potkožnog tkiva, pojačavanje cirkulacije u njima i zagrevanje. Serija bi trebalo da traje 10 dana i to počevši 5.ili6. dana od početka menstruacije. Bol može biti prisutan, ali nikako oštar ili toliki da poveća napetost mišića. U zavisnosti da li je tvrdi ili meki celulit, odredjuje se koliko je serija potrebno uraditi da bi dobili željeni rezultat. Sada je idealno vreme da se krene sa pripremama za leto, jer imamo dovoljno vremena za 2,3 serije masaža. Tretiranjem celulita, odstranjujemo i masne naslage jer se ubrzava metabolizam i samim tim pospesuje mrsavljenje.U kombinaciji sa masazama , moramo voditi racuna i o ishrani i fizickoj aktivnosti. Ishrana bi trebala da bude redukovana u smislu da ne jedemo začinjenu hranu, slatkiše, testenine i da se unosi što više tečnosti. Limunada je odličan izbor npr!
Kad dovedemo liniju do savršenstva, održavamo je masažama i tretmanima 1 nedeljno ili 2 puta mesečno, u zavisnosti kako nam obaveze dozvoljavaju. Kako ne bi usporili metabolizam koji je krenuo brže da radi, potrebno je i dalje voditi računa i ne prekidati sa zdravim životom. Poneka poslastica i preskakanje masaže može da bude olakšanje i opuštanje, ali za dugotrajan rezultat potrebna je dugotrajna *žrtva*….

Ukoliko patite od česte glavobolje, pokušajte da rešite svoj problem sa redovnim masažama ledja i vrata. Ood prečestog sedenja i nepravilnog držanja tela može doći do ukočenosti koja dovodi do neizdrživih glavobolja. Nesanice, konstantan umor, nervoza su samo neki od razloga zašto je masaža pravi lek za vas.

Koža predstavlja zaštitu organizma od štetnih, fizičkih, hemijskih i bioloških spoljnh uticaja i predstavlja najveći organ na telu. Hidratacija je najvažniji korak u procesu nege kozž. Tretman hidratacije vraca mekoću i svežinu koži, a izvodi se tako što se pre svega uradi dobar biljni piling tela da bi se odstranio mrtav sloj kože. Potom ide maska sa hranjlivim algama koje omekšavaju kožu, koja se skida tuširanjem sa mlakom vodom. Na kraju ide masaža za opuštanje i *popravku kože kojom uklanjamo sve nepravilnosti i osećaj zategnutosti od suve kože. Na kraju ovog tretmana, rezultat je vraćen unutrašnji mir, lepa i meka koža, oporavljeno telo.

Da bi svom telu obezbedili hidrantnost, treba unositi što više tećnosti, jesti voće i povrće koja snabdeva nase ćelije, nikako pušiti, korisititi neproverene kozmetičke preparate koji nam zapusavaju pore, izbegavati stres koliko je moguće ili bar naučiti kako se nositi sa njim pravilnim disanjem….. sve ovo čini nasu kožu lepom, a nas srećnim i zadovoljnim! Odvojte bar 1 dan nedeljno za sebe i svoje telo, provedite u prirodi i napunite svoje ćelije kiseonikom koji nam je tako potreban za lepotu!