Da li znate šta su serumi i kako se pravilno koriste?


Ako ste se upravo zapitali o čemu se radi, znajte da niste jedini na planeti. ☝čak iako ste ponosni vlasnici nekoliko njih, možda još ne znate baš sve o njima.

Evo par informacija kao npr šta je serum?

To je proizvod za negu kože koji se nanosi nakon čistača za lice, a pre vaše dnevne kreme. Napravljeni su od malih molekula koji mogu duboko ući u kožu i „isporučiti “ joj visoku koncentraciju aktivnih sastojaka. Ovo ih čini odličnom „alatkom“ za targetiranje raznih problema- akni, fleka, bora, hidratacije…. zbogom znakovi starosti!

Da li su serumi moisturizeri? I da i ne.

Sve zavisi koji su aktivni sastojci vašeg seruma i šta bi voleli da postignete. Yonka je počela 60-tih godina sa ovim proizvodima i bila je medju prvima. Rezultati koje postiže su najvažniji razlog zašto je i danas poznata po njima. Ja koristim yonka serum- koji je najviše protiv bora i za zatezanje kožze (preventivno, svaki 2,3. Dan) i yonka Hydra n 1 sa česticama hijalurona za dubinsku hidrataciju.

Serumi održavaju i pojačavaju dejstvo kreme tokom celog dana, a pogotovo noću kada je apsorpcija proizovda najveća. Cena seruma je obično veća nego kreme, ali i to vam govori dosta o njihovom kvalitetu!